PhotoScape – Uređivanje slika

Znam da su mnogi pre mene pisali o PhotoScape , ali ja volim malo detaljnije da vam  objasnim  . Od danas vama više nisu potrebni skupi programi niti profesionalni alati za obradu slika , jer u PhotoScap-u imate bezbroj mogućnosti .Pre svega , ovaj program je potpuno besplatan . Možete da skinete ovaj program putem sledećeg linka : http://www.photoscape.org/ps/main/download.php

Ja ću ukratko da vam objasnim , šta i kako se ovde radi putem slika i kratkog teksta  za koji se nadam da će vam biti od pomoći .  Ovde možete da umanjite slike ili da  tvikovati slike,  uklanjati crvene oči, podešavati jačinu svetla, kontrast i boje. Možete dodavati i graničnike, oblačiće za tekst, kao i puno filtera koji će poboljšati izgled same fotografije. Za sve korisnike ovo je više nego dovoljno . Ovde možete da podesite da tako kažem spojite više slika u jednom . Izaberete fajl i  program će konvertovati RAW fajlove, koji se uglavnom koriste kod digitalnih fotoaparata, u JPEG format. Da li mislite da je to sve ? 

Naravno , da ne . Ovde možete da napravite animirane banere ili slike ali pre toga ih napravite i ispišete po vašoj želji . Možete ds ursdite screenshot vašeg ekrana ili neke željene slike .

Za početak pogledajte sliku .

4569

Nakon pogleda verujem da vam je već sada jasno šta sve ovde možete da radite bez obzira to što ste apsolutni početnik Vi ćete ovde da se snađete .Vi želite da uredite sliku i dodate neki tekst i sliku na toj slici . Danas ja ću vam pokazati dva načina .

Korak 1 : kada se ulogujete kliknite na editor .

4569

Korak 2 Dodajte sliku sa leve strane ili iz lokal d a možete neku sliku sa radne površine da prevučete .

4569

Korak 3 : Dodali ste sliku a sada klikom na home otvara me se dodatna polja photo +frame za dodavanje raznih ramova kao na slici ispod . U round podesite margiine i promenite boje a u margin imate da dodate boju za backgroung color tj okvir slike i tu menjajte margine veličine slike ,  ako otčekirate assing same margins donji deo margine je podebljan a ostali deo rama slike je tanji .U frame line dodajte boju podesite čirinu i debljinu frame slike .

 

4569

Korak 4 : Klikom na susednu karticu otvara se object sa mnoštvom mogućnosti dodavanje slika , dodajte oblačić sa textom , dodajte podsetnicu ili srce ili dodajte znak ili objekte .

4569

Korak 5 : Ovde možete da promenite boju pozadine ili sliva da namestite da stoje drugačije .

4569

Korak 6 :Možete razne efekte da stavite da drastično drugačije slika izgleda .

4569

Igrala sam se čisto malo da vidite , kako možete kreativni da budete .

Takođe , Vi imate mogućnost da sami kreirate sliku i izaberete veličinu slike .

Kada se ulogujete Vi kliknite na menu i na new photo .

Korak 1 

4569

Korak 2 : Izaberite veličinu slike kao i boju slike i klik ok .

4569

Korak 3 Moj izbor boje slike a i texta .

4569

U slučaju da vam se edukacija sviđa javite mi ako želite malo opširnije da Vas naučim .

Srdačno Vas pozdravljam !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *